Rozen zijn een populaire bloemensoort en het hele jaar door verkrijgbaar.  Een ideaal cadeau voor Moederdag, een verjaardag of zelfs een bruiloft. Om lang te genieten van uw verse rozen is het belangrijk deze met liefde en aandacht te verzorgen. Wij geven u graag wat extra tips om zo lang mogelijk van verse rozen te kunnen genieten.

1. Gebruik altijd een schone vaas

Om de rozen bij aankomst thuis direct een schone start te geven is het belangrijk een schone vaas te gebruiken. Hierbij is het advies om een volledig glazen vaas te gebruiken. Hierdoor zullen er zo min mogelijk bacteriën in de vaas zitten. Maak de vaas even goed schoon met een beetje bleek of allesreiniger om ervoor te zorgen dat alle bacteriën eruit zijn. 

2. Snijd de stelen van uw rozen schuin af

Rozen hebben voldoende water nodig om lang mee gaan. Snijd de rozen schuin af zodat de rozen dagelijks genoeg water krijgen. Hierbij is het belangrijk om een speciale rozenschaar of mesje te gebruiken. De rozen worden hierdoor in een handomdraai strak afgesneden.

3. Zorg ervoor dat de bladeren het water niet raken

Bij een hoge of juiste lagere vaas komt het voor dat soms de bladeren van de rozen het water raken. Dit zorgt ervoor dat het water ongemerkt vies wordt. Check om de paar dagen of de bladeren niet in het water hangen en haal deze waar nodig weg.

4. Maak gebruik van de rozenvoeding

Bij aankoop van een bos rozen bij Ron’s bloemensjop ontvangt u altijd een zakje rozenvoeding. Gebruik het zakje als u de rozen op de vaas zet. Bij het verversen van het water kunt u een tweede zakje gebruiken. Zo blijven de rozen zo lang mogelijk mooi.

Droogbloemen
Droogbloemen

5. Zorg voor voldoende schoon water in de vaas

Een van de belangrijkste dingen bij een bos verse rozen is dat ze voldoende water hebben. Als u ziet dat de vaas onder 2/3 deel water komt is het belangrijk deze bij te vullen. Eens in de week het water volledig vervangen is het advies om langer van uw rozen te genieten.

6. Ververs het water van de rozen en snij opnieuw schuin af

Als de rozen eenmaal een week hebben gestaan, haal dan opnieuw een klein stukje van de steel af en snijd dit schuin af. Ververs ook het volledige water in de vaas en geniet een tweede week van uw rozen.

Als laatste tip willen wij u meegeven om de rozen niet in de zon of bij de kachel te zetten. Teveel warmte heeft een slecht effect op de rozen. Na verloop van tijd worden de rozen slap en zullen de bladeren uitvallen. Vergeet ook niet om de uitgebloeide rozen uit de bos te halen. Zo blijft er een mooie bos bij u op tafel staan!

Droogbloemen
Droogbloemen

Rozen bij Ron’s bloemensjop.

Bij ons in de winkel hebben wij dagelijks verse rozen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren zoals wit, roze en rood. Wij kunnen volledig naar wens een mooie bos voor u samenstellen. Kom langs bij onze in de winkel en laat uzelf inspireren door de mooie kleuren en geuren van rozen.