Planten in je badkamer en slaapkamer zijn niet alleen een leuke manier om de ruimte te decoreren, maar zijn ook nog eens erg nuttig en goed voor je! Ze zorgen namelijk voor extra zuurstof waardoor jij lekkerder slaapt en doucht.

In deze blog vertellen we meer over welke planten jij kunt gebruiken om je badkamer of slaapkamer te stijlen!

Aloë Vera

Deze steeds populairder wordende plant is ideaal voor in de badkamer én de slaapkamer. Hij geeft namelijk ook ’s nachts zuurstof af waardoor je heerlijk slaapt, en hij kan tegen een stootje. Daarnaast heeft het sap in de bladeren een helende werking! Door de vlezige bladeren kan hij lang zonder water, maar zorg wel dat hij bij het raam staat want hij houdt van licht.

Klimop

Deze plant staat erom bekend dat hij de symptomen van allergieën en astma verbetert. Een goede optie voor in de slaapkamer dus! Daarnaast vraagt hij heel weinig onderhoud, dus ook als je geen groene vingers hebt kun je genieten van deze plant.

Kangoeroevaren

Deze mooie plant voelt zich op z’n best in een vochtig klimaat, dus in de badkamer komt hij het best tot zijn recht! De stevige bladeren kunnen tegen een stootje, zolang je hem regelmatig water geeft. Zet hem op een plekje uit de zon en je hebt er veel plezier van!

Jasmijn

Iedereen kent deze plant dankzij de rustgevende eigenschappen. Een betere match voor in de slaapkamer kunnen we dus niet bedenken! De Jasmijn plant heeft een bewezen kalmerend effect en positieve invloed op de kwaliteit van jouw nachtrust. Geef hem 2 keer per week water en slaap lekker!

Lepelplant

Deze plant komt van oorsprong uit het regenwoud en kan dus prima overleven in een vochtige en warme ruimte als een badkamer. Daarnaast haalt hij ook nog eens gifstoffen uit de lucht waardoor de zuurstofkwaliteit in de badkamer goed blijft! Geef hem wel regelmatig water, dan kun je er het langst van genieten.

Kom naar Ron’s Bloemensjop!

Ben jij door onze blog ook enthousiast geworden om jouw badkamer en/of slaapkamer te decoreren met mooie planten? Kom dan langs bij Ron’s Bloemensjop! Graag adviseren we je over de beste keuzes op basis van jouw wensen.