Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van jouw nieuwe plant(en), dan is het belangrijk om deze zorgvuldig uit te kiezen. Hoe je er voor zorgt dat je plant en jij zo lang mogelijk gelukkig zijn samen? Dat vertellen we in onze nieuwste blog!

De juiste plant kiezen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de uitgekozen plant mooi vind, maar bedenk ook dat niet elke plant even makkelijk te verzorgen is. Het is belangrijk om te kijken naar wat een plant nodig heeft, en of jij en je huis dat kunnen bieden. Als je weinig ervaring hebt met planten, kies dan voor een makkelijke plant zoals een vetplant of een cactus. Deze hebben weinig verzorging nodig en groeien in bijna elke omstandigheid goed. Planten die er wat fragieler uitzien, planten met dunne bladeren bijvoorbeeld, hebben over het algemeen wat meer verzorging nodig om lang in leven te blijven. Begin dus met makkelijke planten om ervaring te krijgen met de verzorging er van.

Water geven

Een belangrijk gedeelte van de verzorging is natuurlijk het water geven. Bedenk dus goed hoe vaak jij tijd hebt om je planten water te geven. Sommige planten vinden het niet erg om een week geen water te krijgen, terwijl andere planten elke dag een beetje nodig hebben. Ben jij dus iemand die dit snel zal vergeten? Kies dan een plant die het niet erg vind om een tijdje niks te krijgen.

Genoeg licht

Ook het licht in je huis is belangrijk als het gaat om het uitkiezen van planten. Sommige planten hebben veel daglicht nodig en anderen vinden het ook prima om in een donkere omgeving te groeien. Bedenk dus goed waar je plek hebt om je plant neer te zetten in huis, en of dit plekje voldoet aan de verwachtingen van je plant. Zo voorkom je dat je na een tijdje teleurgesteld wordt door een plant die niet goed groeit.

Kinderen en huisdieren

Heb je thuis kinderen of huisdieren die aan de planten kunnen zitten? Kies dan een plant die hier tegen kan. Maar daarnaast is het ook goed om te bedenken dat sommige planten giftig kunnen zijn. Hou hier dus rekening mee en zorg ervoor dat je planten niet schadelijk kunnen zijn. Weet je niet zeker of je plant wel of niet giftig is? Zorg dan dat kinderen en huisdieren hier niet bij kunnen komen. Zet hem bijvoorbeeld op een kast of een plankje aan de muur.

Kom naar Ron’s Bloemensjop!

Heb jij advies nodig over de aanschaf van de juiste plant(en)? Kom dan gerust langs bij Ron’s Bloemensjop. We helpen je graag om de juiste match te vinden!