We werken en blijven met z’n allen zoveel mogelijk thuis. Hierdoor is het lastiger om je huis in de koudere periodes goed door te luchten. Het is niet prettig om in een ijskoude huiskamer te werken. Maar hoe zorg je er dan voor dat de lucht wordt gezuiverd? Bij Ron’s Bloemensjop hebben wij een klein geheimpje hoe je dit kunt doen. Het is geen tovenarij, maar wel iets magisch wat de natuur ons heeft meegegeven: luchtzuiverende kamerplanten. Ze zijn een natuurlijke luchtverfrisser die schadelijk stoffen uitschakelen. Hoe handig en prachtig is dat?

Handig om te weten

Tijdens de koudere maanden luchten wij onze huis een stuk minder, omdat de koude lucht simpelweg niet prettig aanvoelt. Zeker nu we meer thuiswerken, laten we het raam vaker dicht. Tevens zijn onze huizen zodanig geïsoleerd dat huizen uit zichzelf weinig tot geen frisse lucht binnenlaten. De gevolgen hiervan zijn: een droge huis, hoofdpijn, slaapproblemen en longproblemen. Een luchtzuiverende kamerplant doet al een hoop goed, maar je moet de plant een beetje helpen. Dit kan je doen door toch af en toe dat raam open te zetten, voldoende daglicht binnen te laten en de kamertempratuur zo stabiel mogelijk te behouden. De luchtzuiverende kamerplanten bevorderen ook nog eens je productiviteit en creativiteit!

De top 5 luchtzuiverende kamerplanten

Tromgeroffel, want hier worden de beste luchtzuiverende kamerplanten je voorgeschoteld!

 1. Rubberplant
  Naast dat deze plant de ruimte zuivert, is het ook nog eens een hele makkelijke plant. De rubberplant kan namelijk prima overleven op een plek met weinig licht. Daarnaast heeft de plant niet veel water nodig.
 2. Monstera
  Ook deze plant is makkelijk in gebruik en zal je dan ook niet vaak tot last zijn. De plek overleefd prima op donkere en lichte plekken. Verder is de plank sterk en groot, dit zorgt voor een groen effect in de huiskamer.
 3. Calathea
  Deze kamerplant is echt een pareltje. Naast dat de plant luchtzuiverend is, heeft hij ook nog eens prachtige baladeren. De onderkant van het blad heet een bordeaux rode kleur. De bovenkant van het blad heeft een prachtig patroon.
 4. Sansevieria
  Dit is een zeer beroemde plant. Veel mensen zullen hem herkennen van het nummer “mijn sansevieria!”. De Sansevieria heeft krachtige luchtzuiverende werking en zorgt dus voor een verhoogd zuurstofgehalte. Tevens verbetert de Sansevieria de luchtvochtigheid. Dit voorkomt een droge huid en keel.
 5. Spathiphyllum
  De Spathiphyllum, ook wel bekend als de lepelplant, is een prachtige en luchtzuiverende plant. Dit plantje is gek op water, maar heeft geen grote hoeveelheden nodig. Hij is ook gek op licht, maar heeft het niet volop nodig. De Spathiphyllum komt namelijk uit de regenwouden. Daar heeft hij ook niet altijd zon.

Er zijn natuurlijk nog meer luchtzuiverende planten, maar dit zijn de favoriete van Rons Bloemensjop. Het aanbod in luchtzuiverende planten kan wisselend zijn. Vraag daarom in de winkel om advies en het huidige aanbod.