Heb jij genoeg ruimte over in een bepaalde ruimte van jouw woning of kantoor én wil jij dit opvullen met wat groen? Goed plan! Met een grote kamerplant kun je een echte statement maken in jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor. Naast de decoratieve functie van grote planten zijn zij ook handig en belangrijk om in jouw ruimte te hebben; ze verbeteren namelijk de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis of op kantoor. In deze blog gaan wij verder in op enkele verschillende mogelijkheden binnen de grote planten en welk effect zij op een bepaalde ruimte hebben.

De bananenplant

Met de bananenplant haal je direct een tropische sfeer in huis! De mooie langwerpige bladeren ontrollen zich en komen steeds een stapje hoger boven de oude bladeren te staan. De bananenplant houdt namelijk absoluut niet van tocht. Bedenk dus goed waar je hem neer gaat zetten voordat je hem aanschaft. Ook mag je zijn kluit niet laten uitdrogen. Een paar groene vingers komen bij deze gevoelige jongen dus zeker van pas.

De vioolbladplant

De naam van deze Ficus soort heeft de Ficus lyrata te danken aan zijn schitterende vioolvormige bladeren. Door deze spectaculaire bladeren met een duidelijke nerfstructuur springt hij gelijk in het oog. Het is wel een echte koukleum: hij voelt zich het meest op zijn gemak bij een constante temperatuur. De lyrata is een soort die bij de juiste omstandigheden kan groeien tot een flinke kamerplant. Daarom kun je hem wat terugsnoeien als hij te groot wordt, anders groeit hij rustig door tot aan het plafond. Wanneer je hem gaat snoeien moet je opletten voor het vrijkomende sap, dat is giftig.

De cactus (Euphorbia ingens)

De stoere cactus steelt de show in ieder interieur. Naast zijn decoratieve functie is hij ook nog eens heel makkelijk te verzorgen. Hij is groot en grillig, maar heeft geen grote pot nodig. Doordat cactussen een groot wortelstelsel hebben waar ze vocht in kunnen opslaan redt hij zich goed zonder water. Ook reguleert de cactus op deze manier zijn eigen voeding.

De olifantsoor

Deze exotische plant dankt zijn naam aan de bijzondere zebraprint op zijn stelen. Door zijn strakke stelen en prachtige grote groene bladeren heeft hij een luchtige en gestileerde uitstraling. Van nature groeit deze Alocasia zebrina in het regenwoud. Hij houdt daarom van een vochtige omgeving en moet regelmatig een slok water krijgen.

Kom langs bij Ron’s Bloemensjop!

Ben je benieuwd geworden naar wat wij kunnen betekenen in jouw zoektocht naar grote kamerplanten om een bepaalde ruimte op te vullen? Neem direct contact met ons op of bezoek onze winkel in Papendrecht. Tot ziens bij Ron’s Bloemensjop!