Begin de zomer creatief en maak je eigen bloemenkrans! Bloemen, wie wordt er niet vrolijk van? Je kunt ze mooi in een vaas zetten om te aanschouwen, maar ook prachtige creaties mee maken. Bloemenkransen, ook wel flower crowns genoemd, kunnen dienen als prachtige accessoire voor in huis, maar kunnen ook gedragen worden tijdens een zomers feestje. Je kunt deze leuke knutselactiviteit tijdens een vrijgezellenfeest, babyshower of verjaardagsfeest doen. Ga jij ook creatief aan de slag? Ron’s Bloemen en Kadosjop vertelt je hoe je een mooie bloemenkrans kunt maken.

Wat heb je nodig?

First things first! Voordat je aan dit leuke project gaat beginnen heb je een aantal dingen nodig om van start te gaan. Allereerst heb je een framework nodig om mee te beginnen. Hiervoor kun je een decoratiehanger of ring met de doorsnee van zo een 30 cm gebruiken. Daarnaast heb je ijzerdraad nodig om de bloemen te binden, een snoeischaar of ijzerschaar en natuurlijk mooie bloemen.

Bloemenkrans maken
Bloemenkrans maken

Welke bloemen zijn het meest geschikt voor het maken van een bloemenkrans?

Bij Ron’s Bloemen en Kadosjop hebben we een uitgebreid aanbod aan bloemen, maar kun je nu het beste gebruiken voor het maken van een bloemenkrans? Wij adviseren je om vooral te gaan voor stevige bloemen die niet snel verwelken. Denk er wel aan dat de steel niet te dik moet zijn, zodat de bloem goed tussen de krans past. Zo kun je kiezen voor anjers, kelkjes, hortensia, rozen, korenbloem of gladiolen. Kom gerust langs in onze winkel en laat je adviseren welke combinaties mooi bij elkaar passen. Ook is het goed om groen en kleine bloemen zoals gipskruid tussen de krans te doen voor een mooi gevuld resultaat. Bij ‘groen’ kun je denken aan eucalyptusbladeren, vingergras, vedergras of een olijftak.

Tip: kijk ook eens in de tuin of je iets kunt gebruiken!

Bloemenkrans maken
bloemenkrans

Aan de slag!

Nu je alle materialen en bloemen in huis hebt kun je beginnen met het leukste gedeelte!

1. Laat je bloemen vooraf goed drinken. Als je een mooie verse krans wilt is het belangrijk om de bloemen voorafgaand 1 tot 2 uur in het water te laten staan. Wanneer de stelen droog zijn, verwelken ze sneller.

2. Start met het knippen van de bloemen op de gewenste lengte, ons advies is om de stelen ongeveer 5 – 8 cm lang te laten. Hierdoor kun je ze goed in de krans verwerken.

3. Kies de mooiste bloem uit en voeg wat groen hieromheen als een klein boeketje. Bevestig deze daarna op de cirkel met ijzerdraad. Dit kun je doen door de bloemen tegen de cirkel in de gewenste richting aan te houden en er twee keer om heen te draaien. Zorg ervoor dat het goed zit, niet te strak anders knel je de bloemen af, maar wel goed genoeg zodat ze blijven zitten.

4. Herhaal dit proces keer op keer en ga dezelfde kant op (werk tegen de klok in). Je kunt er zelf voor kiezen of je heel de cirkel wilt vullen of een gedeelte.

5. Ben je heel de cirkel rond? Dan kun je eventueel nog wat bloemen ertussen steken mocht je de bloemenkrans nog voller willen hebben.

6. Tevreden? Dan is jouw bloemenkrans helemaal af. Wil je hem zo lang mogelijk vers houden? Besprenkel de krans dan af en toe met een plantenspuit. Ook kun je hem prachtig laten indrogen.

Tip: verse bloemen blijven 1 – 2 dagen goed. Wil je de bloemenkrans maken voor een speciale gelegenheid? Maak deze dan zo vroeg van tevoren (het liefst dezelfde dag), hierdoor kun je er langer van genieten.

Bloemenkrans maken

Kom naar Ron’s Bloemensjop!

Ook zelf je bloemenkrans maken? Bij Ron’s Bloemen en Kadosjop kun je terecht voor verse bloemen van de kweker. Vertel ons wat jouw wensen zijn dan helpen wij je op weg! Zelf niet zo creatief? Vraag dan naar de mogelijkheden voor het maken van een bloemenkrans. Ook bieden wij leuke worksjops aan. Erg leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven, of voor een bedrijfsuitje! Neem contact met ons op voor meer informatie info@ronsbloemensjop.nl.