Bloemen verzorgen, het hoort erbij! Iedereen vindt het natuurlijk leuk om een prachtige bos bloemen in huis te halen. Je wordt er immers vrolijk van en kunt er iedere keer weer van genieten wanneer je langs loopt en de verse geuren in je opneemt. Wil je optimaal genieten van een prachtige bos bloemen? Dan is het belangrijk om de bloemen goed te verzorgen. Wij geven je 8 tips!

5 tips voor bloemen verzorgen

  1. Een schone vaas

Zorg ervoor dat je een schone vaas hebt met genoeg ruimte voor de bloemen om te kunnen groeien en bloeien. Wanneer er wel vuil in de vaas achter is gebleven van een vorige bos heb je de kans dat de bloemen sneller gaan hangen en slap worden. Schrob daarom altijd de vaas grondig met een paar druppels bleek en spoel deze af.

Tip: kies voor een glazen vaas. Het is moeilijker voor bacteriën om zich hier te hechten.

Bloemen verzorgen
Bloemen verzorgen

2. Water, water, water

Voordat je je bloemen in het water zet is het eigenlijk nóg makkelijker om eerst je bloemen goed te schikken. Maak het boeket op de juiste lengte en kijk of er geen bladeren in het water zouden kunnen hangen. Bladeren die in de vaas hangen kunnen gaan rotten. Er komen bacteriën in het water en daardoor gaan de bloemen sneller dood. Niet te vergeten dat het heel erg gaat stinken. Tevreden over hoe de bloemen eruitzien? Vul de vaas dan met vers water. Het is belangrijk om iedere dag vers water in de vaas te doen voor een langere levensduur.

Tip: hangen uw rozen na een paar dagen al? Waarschijnlijk krijgen ze te weinig water. Snij de steel goed schuin af, zo zullen ze weer prachtig bloeien.

3. Maak gebruik van voeding

Maak gebruik van de voeding die vaak bij uw boeket zit, is dit niet het geval dan kunt u een flesje bloemenvoeding aanschaffen en bij het water voegen. Dit zorgt ervoor dat het water schoon blijft en de bloemen langer mooi blijven. Ook kunt je een drupje bleekwater, chloor, suiker, natuurazijn, jenever of wodka toevoegen. Dit zijn de middeltjes uit grootmoederstijd die je bloemen een oppepper kunnen geven.

 Tip: de bloemenvoeding die u meekrijgt bij de bloemist helpt om het boeket tot 60% langer mooi te houden.

Bloemen verzorgen
Bloemen verzorgen

4. Snijd de stelen schuin af

Je hebt deze vast wel eens eerder gehoord, maar het is belangrijk om de stelen van de bloemen schuin af te snijden. Dit zorgt ervoor dat de bloemen het water uit de vaas goed op kunnen nemen. Doe dit om de 3 á 4 dagen zodat de toevoer blijft bestaan.

5. Kies de juiste plek!

Wanneer je de ultieme plek voor je bloemen hebt gevonden gaan ze langer mee. Bloemen reageren namelijk sterk op temperatuur, tocht en licht. Ze houden niet van de volle zon en hebben liever een koelere plek zodat ze langer vers blijven. Zet ze daarom ook niet boven een verwarming. Wil je juist dat je bloemen snel uitkomen? Zet ze eens een uurtje in de zon en kijk eens wat er gebeurt! Bovendien houden bloemen ook niet van een plek in de buurt van de fruitschaal. Dit komt doordat fruit ethyleengas produceert, hierdoor worden bloemen sneller oud.

Bloemen verzorgen

Kom naar Ron’s Bloemensjop!

Dankzij onze tips over bloemen verzorgen kun je jouw boeket langer vers houden. Maar helaas, alle bloemen verwelken uiteindelijk… daar kun je met de allerbeste zorg nog steeds niets aan doen. Een lichtpuntje is wel dat je dan weer een mooie nieuwe bos met verse bloemen kunt neerzetten. Bij Ron’s Bloemen en Kadosjop kun je terecht voor verse snijbloemen van de kweker. Kom langs in onze winkel en laat u verassen door ons aanbod.