Bruidsboeket inspiratie nodig? Ron’s bloemensjop geeft je tips, ideeën en voorbeelden. Bij een droombruiloft hoort natuurlijk wel een prachtig bruidsboeket. Het is dan ook één van de dingen waar je heel de dag mee rond loopt en regelmatig mee op de foto zult worden gezet. Om je te helpen bij je keuze hebben wij hieronder wat inspiratie samengesteld. Welke bloemen zijn jou favoriet?

Wie kiest het bruidsboeket?

Wist je dat van origine de bruidegom voor het trouwboeket van de bruid moet zorgen? Wanneer de bruidegom de bruid ophaalt bij haar ouderlijk huis, hoort hij haar deze te overhandigen. Nu snappen we heel goed dat je dit niet aan je toekomstige man overlaat. Er zijn immers ook nog maar weinig bruidsparen die zich echt aan deze tradities houden. Hou je van een verrassing? Dan is het een leuk idee om te doen. Zorg er wel eerst voor dat hij dit blogbericht gelezen heeft zodat hij precies weet wat hij kan doen.

Bruidsboeket inspiratie
Bruidsboeket inspiratie

De vorm van het bruidsboeket

Een bruidsboeket heeft natuurlijk niet altijd hetzelfde formaat. De meest gekozen vorm én het meest klassieke bruidsboeket wordt een biedermeier genoemd. Dit boeket wordt rond geschikt en heeft kortstelige bloemen. Deze zie je vooral voorbijkomen gevuld met mooie rozen. Tóch zijn er ook andere manieren om een bruidsboeket te schikken. Zo kun je de bloemen bijvoorbeeld ook laten hangen of de stelen in het boeket lang laten.

De kleur van het trouwboeket

De kleur van je bruidsboeket is natuurlijk helemaal smaak afhankelijk. De meeste boeketten bestaan uit witte bloemen, omdat dit een echte klassieke kleur is. Heb je een romantische bruiloft? Dan zijn oudroze en pasteltintjes helemaal perfect! Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gekozen voor fellere kleuren of juist een boeket met veel groen en eucalyptus. Hou wel in je achterhoofd dat je nog met je boeket op de foto moet, want de kleur is uiteindelijk ook bepalend voor de uitstraling van je foto’s.

Bruidsboeket inspiratie
Bruidsboeket inspiratie

Bloemen voor in het bruidsboeket

Het hangt natuurlijk heel erg af van het seizoen waarin je gaat trouwen welke bloemen er beschikbaar zijn. Tegenwoordig worden er gelukkig ook heel veel bloemen buiten het seizoen gekweekt waardoor deze het hele jaar beschikbaar zijn, maar dan kost dit vaak ook meer geld. Het is goed om vooraf te informeren welke bloemen er in de maanden dat je gaat trouwen beschikbaar zijn. Zo kun je in de lente- en zomermaanden genieten van fleurige bruidsboeketten met bijvoorbeeld pioenrozen erin. Terwijl je richting de herfst wat donkerdere kleuren hebt met besjes of eucalyptus. Tegenwoordig zijn tijdens bohemien bruiloften veldboeketten helemaal hip.

Kom naar Ron’s Bloemensjop!

Wij geven je graag wat bruidsboeket inspiratie voor verschillende trouwboeketten. Uiteraard kun je ook bloemen gebruiken als centerpiece op tafels of als decoratie tijdens de ceremonie. Bloemensjop is gespecialiseerd in unieke bruidsboeketten, om uw grote dag onvergetelijk te maken. Bekijk hier waarbij we u allemaal kunnen helpen.

Bruidsboeket inspiratie
Bruidsboeket inspiratie
Bruidsboeket inspiratie
Bruidsboeket inspiratie
Bruidsboeket inspiratie