Spring is in the air! Het mooiste seizoen van het jaar is weer begonnen, de lente! Met deze sprankelende lentebloemen kun jij je interieur onderdompelen in vrolijke kleuren. Verzamel jouw seizoensfavorieten in een vaas en geniet van de heerlijke geur. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet! Welke kies jij?

Bloesem

Haal de lente in huis met bloesemtakken. Wanneer je je huis op een super makkelijke en leuke manier wilt opfleuren is het leuk om een aantal takken in een vaas te zetten. Heel erg simpel maar op het moment dat deze mooie, krachtige en kwetsbare bloesem opent kun je volop genieten.

Anemoon

De Anemoon is een stijlvolle lentebloem die in de vaas gewoon door blijft groeien. Deze vrolijke bloem is beschikbaar in vele kleuren, zoals wit, rood, blauw, paars of geel. De betekenis van de anemoon is ‘ik wil graag bij je zijn’, ook staat de bloem voor verwachting, zorgzaamheid en eerlijkheid, daarnaast staat de bloem symbool voor verlatenheid en de trouwe en zo onschuldige liefde.

lentebloemen
lentebloemen

Muscari

De parels van het voorjaar: blauwe druifjes. Ze groeien al vroeg in het voorjaar en zijn super leuk om in kleine vaasjes te zetten. Ze gaan op vaas gewoon verder met groeien. Hoe fijn is dat? Zo kun je wekenlang genieten van de heerlijke geur.

Hyacint

De hyacint is speciaal gemaakt om binnen te bloeien. Het leuke van de hyacint is dat, wanneer je geen specifieke kleur koopt, het altijd maar een verrassing is welke kleur je krijgt. Vaak koop je hyacinten in een pot, maar je kunt ze ook op glas zetten. Wanneer je dat doet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het water de bol niet raakt. Na een paar dagen zul je zien dat er wortels aan de bol gaan groeien.

lentebloemen
lentebloemen

Narcissen

Een echte vrolijke voorjaarsbloeier is natuurlijk de Narcis! We genieten allemaal van deze knalgele bloem die overal uit de grond op komt zetten. De betekenis van deze bloem is in verschillende culturen anders. In het Arabisch betekent narcis dienaar en in de Griekse mythologie staat de bloem voor zelfzuchtigheid en ijdelheid. In oosterse landen is de bloem verbonden aan droevige liefde. Eén ding is zeker… Narcissen fleuren de ruimte direct op.

Tulp

Als we het over sprankelende lentebloemen hebben kunnen we tulpen natuurlijk niet vergeten voor een fleurig interieur. Beschikbaar in oneindig veel kleuren van zuiver wit tot zwart aan toe. De tulp is het symbool van grootheid, pracht, leven en vruchtbaarheid. Wie dacht dat de bloem uit Nederland kwam, heeft het toch mis. Oorspronkelijk komen tulpen uit Centraal-Azië en werden ze in Turkije geïntroduceerd, waar de bloem een speciale plaats innam.

lentebloemen
lentebloemen

Ranonkel

Niet de meest bekende bloem, maar wel een van de meest flirty ones. Deze vrolijke voorjaarsbloeier die van oorsprong uit Midden-Azië komt wordt in Nederland gepland. Ranonkels zijn beschikbaar in verschillende kleuren, vormen en varianten. Denk aan wit, geel, oranje, roze en paars. Blaadje voor blaadje opent ze haar bloemblaadjes, totdat je in het hart kunt kijken.

Iris

Iris, de naam van veel schoonheden en tevens een prachtige lentebloem. Ze is niet voor niets vernoemd naar de godin van de regenboog. Beschikbaar in mooie blauwtinten, wit, dieppars, zachtroze en soms zelfs tweekleurig. Wanneer de Iris bloeit klappen de drie bloembladen zo open dat je in haar hart kunt kijken.

lentebloemen
lentebloemen

Kies voor een mooie bos van deze bovenstaande fleurige bloemen en combineer ze met andere voorjaarsbloemen! Geef je bloemen een mooi plekje thuis. Zet je boeket in een neutrale of witte vaas en je bloemen lijken nog feller en fleuriger van kleur. Bij Ron’s Bloemen-en Kadosjop kunt u terecht voor de mooiste snijbloemen en lente boeketten. Neem hier een kijkje bij ons aanbod of kom langs in de winkel.