Heeft u glazen vazen die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken? Wij hebben de beste tips voor het schoonmaken van uw glazen vazen op een rijtje gezet! Of u nu last heeft van hardnekkige vlekken, aanslag na bloemen, of op zoek bent naar een efficiënte manier om uw vazen te laten stralen, deze schoonmaaktips helpen u op weg.

Los viezigheid op met Steradent of tandpasta

Een goede manier om viezigheid en vlekken in glazen vazen aan te pakken is door gebruik te maken van Steradent of tandpasta. Het gebruiken van deze producten is een effectieve manier om vlekken uit uw glazen vazen schoon te maken.

Vul de vaas met warm water en laat een Steradent-tablet oplossen. Laat het mengsel een paar uur inwerken en schud daarna de vaas om de resten te verwijderen. Spoel de vaas daarna goed af met schoon water.

Daarnaast kan tandpasta gebruikt worden door een kleine hoeveelheid tandpasta aan te brengen op een zachte doek of een tandenborstel en wrijf voorzichtig over de viezigheid om de vaas helemaal schoon te maken. Tandpasta bevat fijne schuurmiddelen waardoor u uw glazen vazen zonder krassen kunt schoonmaken.

Laat uw vaas weer glanzen door Glassex

Gebruik Glassex om uw glazen vazen grondig schoon te maken en weer te laten stralen. Spuit het op de binnenkant van de vaas waar de vlekken zitten en laat het ongeveer een minuut intrekken. Veeg het daarna uit met een zachte of papieren doek om vingerafdrukken en vlekken te verwijderen.

Ga voor de klassieke aanpak met afwasmiddel

Afwasmiddel kan een efficiënte methode zijn voor het schoonmaken van glazen vazen, net zoals het werkt bij drinkglazen. Voor een extra goede reiniging kunt u een paar druppels bleekmiddel aan het afwasmiddel toevoegen. Reinig de vaas vervolgens op dezelfde manier als u drinkglazen zou schoonmaken. Heeft u geen afwasmiddel? Los dan een vaatwastablet op in warm water en laat de vaas hier een nacht in weken.

Droogbloemen
Droogbloemen

Gebruik huis-tuin en keukenmiddelen

Glazen vazen schoonmaken met huismiddeltjes? Dat kan zeker! Huis-tuin en keukenmiddelen kunnen ook goed gebruikt worden om glazen vazen mee schoon te maken. Doe een beetje azijn op een stukje keukenpapier en wrijf langzaam over de vaas. Ook kunt u de binnenkant van een aardappelschil gebruiken om uw vazen mee schoon te maken.

Verwijder hardnekkige vlekken met chloor

Hardnekkige vlekken in glazen vazen maakt u schoon met chloor. Dit doet u door een aantal druppels chloor in de vaas te doen en dit een paar uur te laten weken. Spoel vervolgens de vaas om en de vaas is weer helemaal schoon.

Droogbloemen
Droogbloemen

Door deze schoonmaaktips kunt u binnen korte tijd genieten van uw vazen. Probeer deze tips en zie hoe uw vazen weer schoon en glanzend worden. Vul uw schone vazen met verse bloemen van Ron’s Bloemenshop. Bij Ron’s Bloemenshop bieden we een ruim assortiment bloemen.