De zomer is een seizoen van levendigheid, kleur en geur. Zelfs als u niet altijd buiten van het mooie weer kunt genieten, kunt u de zomerse sfeer eenvoudig naar binnen halen door uw huis te decoreren met zomerse bloemen. Hier zijn enkele prachtige bloemen die het interieur kunnen transformeren in een zomers paradijs.  

1. Zonnebloemen  

Zonnebloemen zijn misschien wel de ultieme zomerbloemen. Hun grote, gele bloemhoofd lijkt op de zon en kan direct een vrolijke sfeer in elke kamer brengen. Zet een paar stelen in een hoge vaas voor een simpele, maar indrukwekkende uitstraling. Zonnebloemen zijn perfect voor het creëren van een landelijk en natuurlijk gevoel in huis. 

2. Gerbera bloem 

Gerbera’s zijn geliefd om hun heldere kleuren en eenvoudige, maar mooie vorm. Het zijn perfecte zomerbloemen om wat vrolijkheid en energie aan uw huis toe te voegen. Zet een losse in een smalle vaas of maak een kleurrijk boeket van verschillende gerbera’s voor een zomerse sfeer. 

3. Pioenrozen 

Pioenrozen zijn een van de meest geliefde bloemen vanwege hun weelderige en volle bloemblaadjes. Ze zijn verkrijgbaar in zachte pasteltinten zoals roze, wit en crème en brengen een gevoel van luxe en elegantie in huis. Pioenrozen bloeien in het late voorjaar en vroege zomer, waardoor ze perfect zijn om die vroege zomersfeer vast te houden. Plaats ze in een mooie vaas op een bijzettafeltje of in de slaapkamer voor een stijlvolle uitstraling. 

4. Dahlia’s 

Dahlia’s zijn er in veel zomerse kleuren, van zachte pastels tot felle tinten. Ze zijn perfect om een speelse sfeer te creëren. Mix en match verschillende kleuren dahlia’s in een vaas voor een fleurig en opvallend bloemstuk. 

Droogbloemen
Droogbloemen

5. Rozen 

Rozen zijn klassieke en veelzijdige bloemen die in elk interieur passen. Ze zijn verkrijgbaar veel verschillende kleuren, waaronder rood, roze, wit, geel en oranje, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met andere bloemen. Rozen staan bekend om hun elegante uitstraling. Plaats een boeket rozen in een vaas op de eettafel of in de hal voor een romantische touch. 

6. Lisianthus 

Lisianthus, ook bekend als Eustoma, is een elegante en zomerse bloem die de perfectie van rozen combineert met de sierlijkheid van lelies. De bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, roze, paars en blauw. De fijne bloemblaadjes en hun fluweelachtige textuur maken de lisianthus tot een populaire keuze voor zomerse boeketten. 

Zet de lisianthus in een eenvoudige glazen vaas om de schoonheid van de bloemen volledig tot hun recht te laten komen of combineer ze met andere zomerbloemen voor een kleurrijk geheel. 

Droogbloemen
Droogbloemen

Zomerbloemen bij Ron’s bloemensjop 

Met deze zomerbloemen kunt u de zomerse warmte en kleur gemakkelijk naar binnen halen, waardoor uw huis het hele seizoen door een vrolijke plek blijft. Bij Ron’s bloemensjop hebben we een ruime collectie zomerbloemen om uit te kiezen. Wij kunnen volledig naar wens een mooie bos voor u samenstellen. Kom langs bij ons in de winkel en kies uw favoriete bloemen en geniet van de zomerse sfeer in uw eigen huis!