Waar we tijdens deze zomer heerlijk genoten van het buitenleven, trekken we ons langzaamaan weer terug binnenshuis. De dagen worden weer korter, de temperaturen dalen en met hier en daar een herfststorm genieten we lekker met een dekentje op de bank van onze favoriete serie. Om de herfstdagen extra gezellig te maken, komt de herfstdecoratie weer naar boven. Hierbij mogen prachtige herfstbloemen ook niet ontbreken.

Waar aan herken ik een herfstboeket?

Ieder seizoen zijn er weer andere bloemen die zichzelf laten zien. Tijdens het herfstseizoen zijn de bloemen met warme kleuren weer in trek. Een najaarsboeket kenmerkt zich dan ook door de warme kleuren en koele tinten die elkaar afwisselen. Hierbij kun je denken aan bordeaux, bruin, abrikoos, oranje, felrood of paars. Wanneer je een wandeling in het bos maakt zul je deze kleuren herkennen aan de herfstbladeren in de bomen en op de grond.

Herfstbloemen
Herfstboeket

Wat zijn nu typische herfstbloemen?

Een herfstboeket is ook te herkennen aan de seizoensgebonden bloemen die in het boeket verwerkt worden. Droom weg bij een combinatie van bijvoorbeeld rozenbottels, chrysanten, dahlia’s en sierappels. Wij benoemen onze favoriete bloemen voor een uitbundig herfstboeket hieronder.

Chrysanten

Chrysanten zijn een echte najaarsschoonheid. Deze fijne bloemen zijn ideaal om een boeket mee te maken. Door najaarstemperaturen, schaduw en af en toe een zonnestraal doen deze bloemen het erg goed. Het leuke van chrysanten is dat ze in verschillende kleuren beschikbaar zijn: paars, lila, cognac, geel, oker, wit, oudroze en donkerrood. Daarnaast blijven Chrysanten ook nog eens lang houdbaar.

Rozenbottels

Aan het einde van de zomer zijn rozen uitgebloeid en blijft de rozenbottel over. Zodra de rozenbottels beginnen te kleuren worden ze geknipt. Rozenbottels geven direct een herfstachtig tintje aan je boeket. Er zijn verschillende soorten rozenbottels met ieder een ander vorm en kleur: Duinroos, Egelantier, Hondsroos, Meerbloemige Roos, Klimroos.

Celosia

Levendig van kleur en verleidelijk pluizig van uiterlijk. De Celosia is een fluffy herfstbloem die onweerstaanbaar is om niet aan te raken. Celosia’s staan symbool voor motivatie en stoutmoedigheid. Waar ze ook staan, ze vormen een opvallend middelpunt. De bloemen zijn beschikbaar van vurig oranje tot aan felle kastanje kleuren.

Physalis

Lampionlicht in je vaas. Deze ongewone herfstplant is perfect voor het herfstseizoen. De oranje vruchten aan de takjes kunnen een spooky effect creëren wanneer je een Halloween thema in huis wilt halen.

Sierkool

Liever een iets neutralere kleur in uw boeket? Ga voor sierkolen. Deze bijzondere bloemen hebben meestal een lila of crème hart en groen omliggende bladeren. Sierkolen groeien op lange stengels, waardoor ze ideaal zijn voor boeketten op zichzelf of ondersteund door donkergroen blad en fijne bloemen zoals gipskruid. Wél zijn sierkolen late herfstbloeiers die in de vroege winter ook gebruikt worden. En nee… je kunt ze niet opeten ;).

Herfstboeket
Herfstboeket

Protea

Ook wel bekend als suikerbos. De bloem heeft een unieke kegelvormige kop met bloemblaadjes die het hart omhullen. Protea’s zijn door hun kleur de perfecte herfstbloem, zo heb je ze in rood-, oranje en geeltinten. Perfect om de grijze dagen op te fleuren.

Sierappels

Sierappels zijn er in allerlei verschillende tinten, vormen en maten. De kleur van de appeltjes is afhankelijk van de boomsoort en variëren van geel, oranje tot rood. Sierappels zijn door de lange houdbaarheid perfect in een herfstboeket.

Dahlia’s

Dahlia’s zijn echte blikvangers. Deze bloem is beschikbaar in tal van kleuren en roept het herfstgevoel direct op.

Bessen

Ook bessen zijn een leuke toevoeging voor in het herfstboeket. Niet alleen passen ze leuk bij de herfst, maar ze voegen ook nog eens een speels tintje toe aan het boeket.

Dit zijn onze favoriete herfstklassiekers. Wil je zelf een herfststukje maken op een creatieve manier? Lees dan ons blogbericht: Herfststukje maken op een creatieve manier. Hierin vertellen we stap voor stap hoe je een mooi herfststukje kunt maken. In ons blogbericht: Haal de herfst in huis met een prachtig herfstboeket! dat we eerder geschreven hebben, vertellen we al het een en ander over hoe je een mooi herfstboeket kunt maken.

Ontdek de mooiste herfstbloemen bij Ron’s Bloemensjop

Net als tijdens de andere seizoenen hebben we bij Ron’s Bloemensjop weer een mooi assortiment aan herfstbloemen voor u. Kom gerust langs en laat u inspireren met het mooist wat dit najaar te bieden heeft. Ook hebben we standaard herfstboeketten die uw huis direct omtoveren in de juiste sfeer!

Herfstbloemen
Herfstbloemen
Herfstboeket
Herfstbloemen
Herfstbloemen