De herfst staat weer om de hoek! De dagen worden korter, temperaturen dalen en we brengen met z’n allen meer tijd door binnenshuis. Kaarsen komen tevoorschijn en we kunnen weer lekker met een dekentje op de bank zitten. Als we door het raam naar buiten kijken zien we de bomen in warme tinten kleuren, zoals bordeauxrood, okergeel, goud en donkeroranje. Deze prachtige kleuren kun je natuurlijk ook in huis halen met een prachtig herfstboeket. In dit blogbericht geven je inspiratie en ideeën.

De herfst in een vaas

Wanneer je een mooi herfstboeket wilt creëren is het goed om van tevoren te bedenken wat de sfeer voor het boeket wordt. Zo kun je kiezen voor donkerrode en gelige tinten, maar ook voor wat minder felle kleuren, zoals violettinten en pasteltinten. Kijk gerust eens in de tuin of je dingen kunt gebruiken in je herfstboeket. Hier vind je vaak mooie takken en bladeren. Vul je vondsten daarna aan met prachtige bloemen van de bloemist.

Herfstbloemen
Herfstboeket

Bloemen voor in een herfstboeket

Een uitbundig herfstboeket kun je maken met verschillende soorten bloemen. Denk aan rozen in lila, purper of wijnrood, violetkleurige hortensia’s, auberginekleurige of donkerrode dahlia’s en fris roze duizendblad. Hieronder een aantal bloemsoorten die je in een herfstboeket kunt gebruiken:

Rozenbottels geven je boeket al direct een herfstgevoel. Deze plant groeit aan rozenstruiken. Er zijn verschillende rozenbottels, zoals de duinroos, egelantier, hondsroos, meer bloemige roos en klimroos Rosa filipes ‘Kifsgate’. Iedere soort rozenbottels heeft een andere vorm, kleur en geur wat weer zorgt voor een andere uitstraling van je boeket.

Chrysanten zijn heel het jaar door te verkrijgen en je kunt elk seizoen andere kleuren vinden. In de herfst zijn ze in warmrode en herfstbruine tinten beschikbaar.

Hypericum heeft mooie besjes die op de takken van deze snijbloem zitten. Komt de hypericum in bloei, dan kleurt de bes geel, waarna hij uiteindelijk zwart kleurt.

Physalis beter bekent onder de naam lampionplant. Deze vrolijke vrucht is omhuld met een natuurlijk oranje lampionnetje.

Hortensia’s in vergrijsde tinten kunnen ook prachtig staan in een herfstboeket.

Sierappels verschijnen in het najaar! Afhankelijk van het type boom zijn ze in verschillende kleuren, zoals geel, oranje en rood. Wanneer je deze gebruikt in een boeket blijven ze lang goed!

Tip! Wil je een extra herfsteffect hebben? Gebruik een uitgeholde pompen als vaas voor het boeket.

Herfstboeket
Herfstboeket

Hoe maak je een mooi herfstboeket?

Wil je zelf aan de slag met een prachtig herfstboeket? Wij geven je graag een aantal tips! Wanneer je al jouw favoriete herfstbloemen verzameld hebt kun je gaan beginnen.

  1. Allereerst snij je een stukje van de stelen af en verwijder je de bladeren die eventueel in het water hangen.
  2. Vervolgens leg je alle bloemen en takken op een rijtje neer, zo heb je een goed overzicht.
  3. Start met de stevigste stelen en plaats die kruislings in de vaas. Daarna kun je de overige bloemen ertussendoor steken. Voor een speels effect kun je werken met hoogteverschillen.
  4. Bekijk alles van een afstandje en pas hier en daar nog iets naar je smaak aan.

Wij hopen dat je iets hebt gehad aan onze tips. Succes!

Kom naar Ron’s Bloemensjop!

Toch niet zelf aan de slag met een herfstboeket? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een prachtig herfstbloemen boeket door Ron’s Bloemensjop laten maken. Vertel ons op welke bloemen je dol bent, dan gaan wij aan de slag! Bekijk onze snijbloemen en veldboeketten.

Herfsttafel
Herfstbloemen
Herfstbloemen
Herfstbloemen
Herfstboeket