Zijden bloemen zijn een opkomende trend in 2024. Maar wat zijn ze eigenlijk? In tegenstelling tot echte bloemen, zijn zijden bloemen gemaakt van stof, waardoor ze eruitzien als echte bloemen maar langer meegaan. In deze blog vertellen we u alles over zijden bloemen,  de voordelen en ook over levensduur.

Wat zijn zijden bloemen?

Zijden bloemen zijn kunstmatige bloemen gemaakt van zijde of andere materialen zoals polyester of nylon. Ze worden met de hand gemaakt om er zo echt mogelijk uit te zien, elk detail van de bloemblaadjes en stengels zijn zorgvuldig nagemaakt. Deze bloemen worden vooral gebruikt als decoratie in huis of op kantoor. Zijden bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en soorten. Zo kunt u naar wens een eigen boeket samenstellen.

De voordelen van zijden bloemen

Zijden bloemen hebben verschillende voordelen:

  • Zijden bloemen vergaan niet en hebben geen water nodig.
  • Ze veroorzaken geen allergische reacties zoals echte bloemen dat soms kunnen doen.
  • Door hun duurzaamheid kunnen zijden bloemen keer op keer opnieuw worden gebruikt.
  • Ze zijn een milieuvriendelijke keuze vanwege hun herbruikbaarheid.
  • Zijden bloemen geven kleur aan uw woning zonder de zorgen van onderhoud.
Droogbloemen
Droogbloemen

Hoelang gaan zijden bloemen mee?

Een van de beste dingen aan zijden bloemen is de levensduur. In tegenstelling tot verse bloemen die na een paar dagen verwelken, kunnen zijden bloemen jarenlang meegaan als ze goed worden verzorgd. Van een zijden boeket kunt u tot 10 jaar lang genieten. Dit maakt ze perfect voor het decoreren van uw huis of het geven van een cadeau.

Droogbloemen
Droogbloemen

Zijden bloemen bij Ron’s bloemensjop.

Bij Ron’s bloemensjop hebben we een ruime collectie zijden bloemen om uit te kiezen. Deze zijn van het merk Vintage & More. Of u nu op zoek bent naar een boeket voor een speciale gelegenheid of uw huis wilt decoreren, wij hebben een ruime collectie zijden bloemen. Wij hebben standaard bossen compleet met vaas klaar staan maar kunnen alles naar wens samenstellen. 

De prijzen van een zijden boeket

  • Een kleine boeket €50
  • Een boeket middel € 85
  • Een boeket groot € 125

Kom langs in onze winkel en ontdek onze collectie van zijden bloemen.