December komt er weer aan en wat is er nu leuker dan je eigen kerstboom maken? Bij Ron’s Bloemensjop zijn we klaar om je te inspireren met een doe-het-zelfproject dat niet alleen de feestelijke sfeer brengt, maar waarin je ook je creativiteit kwijt kunt. Een DIY kerstboom naar jouw smaak!

Kies de basis van je kerstboom en verzamel de benodigdheden

Wil je een bloemige kerstboom op canvas maken, een kerstboom van hout aan de wand of een kerstboom van takken? Kies de basis van je creatie die bij jouw interieur en stijl past. Als je dit helder hebt kun je beginnen met het verzamelen van de benodigdheden. Denk aan:

  • Bloemen
  • Takken
  • Decoratieve items die bij jouw kerstvisie passen
  • Schaar
  • Lijm
  • Wikkeldraad
  • Potlood

Kies vooral waar jij vrolijk van wordt. De decoratie kan bijvoorbeeld heldere kerstkleuren, glinsterende decoraties en natuurlijke groene elementen bevatten.

Droogbloemen
Droogbloemen

Bouw de boomstructuur

Nu is het tijd om de basisstructuur van je kerstboom te creëren. Gebruik krijt of potlood om de omtrek van de boom op je basis te schetsen. Dit helpt je om de juiste verhoudingen te behouden. Gebruik groene takken, zoals dennentakken of eucalyptus, om de omtrek van je boom te vullen. Dit geeft het een prachtige, natuurlijke uitstraling en dient als achtergrond voor de kleurrijke bloemen.

Versieren

Nu komt het leukste deel! Kies bloemen en decoratie in verschillende kleuren en maten en begin ze op je boom te plaatsen. Wees creatief met de indeling en experimenteer met verschillende combinaties. Gebruik lijm of draad om ze veilig vast te zetten.

Kerstworksjop: DIY pakket kerstboom

We hopen dat deze DIY-kerstboom je inspireert om wat magie aan je feestdagen toe te voegen. Wil je liever alle spullen voor een DIY-kerstboom in een keer in huis hebben? Dan kan dat met onze DIY Kerstboom. In dit DIY-pakket zitten alle benodigde materialen en een beschrijving om de kerstboom thuis te maken.

Ieder jaar hebben wij leuke kerstworksjops om je te inspireren! Benieuwd? Bekijk de worksjops op onze website.

Droogbloemen