Planten zijn een enorm belangrijke bron voor de mensheid. Ze verspreiden niet slechts zuurstof en schone lucht, maar zorgen ook voor een gevoel van geluk en maken de mens bewust van zijn/haar zintuigen. Het is daarom belangrijk om meerdere kamerplanten in jouw huis te hebben. Bij het zoeken naar een kamerplant loop je echter snel al tegen een probleem aan: welke kamerplant hoort nou precies waar? Elke kamerplant heeft namelijk zijn eigen voorkeuren en benodigdheden met betrekking tot de hoeveelheid daglicht en de luchtvochtigheid.

De woonkamer

Wanneer je op zoek bent naar een plant voor in de woonkamer kun je vaak al kijken naar de grotere soorten kamerplanten. Een woonkamer biedt namelijk meestal genoeg ruimte om, met behulp van een plant, extra sfeer aan te brengen. Zo kan bijvoorbeeld het gemis van de kerstboom gecompenseerd worden met een opvallende en sfeervolle kamerplant. Kamerplanten die zo’n belangrijke ruimte in jouw woonkamer weer sfeervol kunnen maken zijn bijvoorbeeld de Polyscias, de Pachira (ookwel: Geldboom), de Alocasia zebrina (ookwel: Olifantsoor) of een bananenplant.

De vensterbank

Voor planten in de vensterbank is het behoorlijk afzien. In jouw huis (met verwarming) is de luchtvochtigheid namelijk erg laag en is de lichtinval vrijwel continu. Voornamelijk de planten met dunnere bladeren zijn hier niet bestendig tegen. Het is daarom belangrijk om niet-tropische kamerplanten voor deze plek uit te zoeken, zoals bijvoorbeeld vetplanten en cactussen. Enkele concrete voorbeelden van geschikte planten voor de vensterbank zijn de Senecio rowleyanus (ookwel: Erwtenplant), de Cactus Canarias of de Kalanchoë thyrsiflora (ookwel: Woestijnroos).

De werkplek

Het gebruiken van kamerplanten op jouw werkplek of kantoor brengt meerdere voordelen met zich mee; zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat je je beter kunt concentreren en voor een goed humeur. Om deze voordelen optimaal te kunnen benutten moet er gekozen worden voor luchtzuiverende planten, zodat zij (onzichtbare) schadelijke stoffen in de ruimte kunnen zuiveren. Enkele voorbeelden van geschikte planten voor op het kantoor zijn de Phlebodium aureum (ookwel: Blauwvaren), de Hedera helix ‘Wonder’ (ookwel: Klimop) en de Dypsis lutenscens (ookwel: Goudpalm).

De slaapkamer

Planten in de slaapkamer zijn enorm gezond. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor een hogere vochtigheidsgraad in de ruimte, waardoor luchtwegeninfecties- en irritaties voorkomen kunnen worden. Ook in deze ruimte is het daarom verstandig om luchtzuiverende planten in te zetten zoals bijvoorbeeld de Aglaonema, Asplenium antiquum (ookwel: Nestvaren) of Ficus lyrata (ookwel: Vioolbladplant).

Ben je benieuwd geworden naar wat wij kunnen betekenen in jouw zoektocht naar kamerplanten? Neem direct contact met ons op of bezoek onze winkel in Papendrecht. Tot ziens bij Ron’s Bloemensjop!