Ga je binnenkort op je zelf wonen en heb je nog geen ervaring met het verzorgen van planten? Of heb je het al vaak geprobeerd, maar krijg je het niet voor elkaar om planten lang in leven te houden? Geen zorgen! In deze blog geven wij tips over de beste kamerplanten voor beginners of mensen zonder groene vingers, zodat ook jij kunt genieten van wat groens in huis!

De graslelie

Door zijn weinige behoeftes wordt deze plant ook wel de ‘studentenplant’ genoemd. Hij heeft pas water nodig als de grond droog begint te worden en hij overleeft zowel direct zonlicht als de schaduw. Het maakt dus weinig uit waar je hem neerzet! Daarnaast zorgt hij er ook nog voor dat de lucht in je kamer zuiver blijft. Een echte aanrader dus!

De krulvaren

De krulvaren is één van de toppers als het gaat om het filteren van de lucht. Hij verwijderd namelijk ook schimmels en houdt tegelijkertijd de lucht vochtig. Deze plant is heel sterk maar heeft wel regelmatig water nodig. Zet hem niet in direct zonlicht, maar verder is elke plek in de woonkamer prima.

De cactus

Iedereen kent de cactus als een plant die niet kapot te krijgen is. Hij heeft weinig water nodig en overleeft zelfs bij de aller slechtste plantenverzorgers. Daarnaast is de cactus ook nog eens helemaal in en past hij perfect in een wat stoerder ingerichte woonkamer!

Vetplanten

Ook vetplanten staan bekend om hun makkelijke verzorging. Als ze om de twee weken een slokje water krijgen blijven ze het prima doen en zodra de blaadjes gaan rimpelen weet je dat ze iets meer water nodig hebben. Zet ze op een lichte plaats in de kamer, meer hebben ze niet nodig!

De pannenkoekplant

Deze hippe plant heeft zijn naam te danken aan de bladeren die lijken op groene pannenkoeken. Ook deze plant is erg makkelijk in de verzorging. Eén keer in de week water is voldoende om hem in leven te houden, maar zet hem niet in de volle zon. Verder is elke plek goed!

Kom langs bij Ron’s Bloemensjop!

Heb jij advies nodig over welke planten je het best in huis kunt nemen? Kom dan gerust langs in onze Bloemensjop. Graag geven wij advies zodat jij straks planten in huis hebt waar je zo lang mogelijk van kunt genieten!