Het voorjaar is weer in zicht! Dat betekent langere dagen, meer zon en je planten gaan langzaam weer meer groeien. Hoe zorg je ervoor dat je planten met een frisse start het voorjaar in gaan? Dat lees je in onze volgende tips.

Snoeien

Het voorjaar is de ideale tijd om je planten te snoeien. Dit is niet erg noodzakelijk, maar wel een goede manier om je planten in de gewenste vorm en grootte te houden. In het voorjaar lopen planten namelijk snel uit, dus voor je het weet is je plant veel groter dan je wilt!

Een maatje groter

Ook als je je planten in een grotere pot wilt overplaatsen kun je dit het beste in het voorjaar doen. Hoe weet je of je plant een grotere pot nodig heeft? Dit kun je zien aan de wortels. Zie je deze onderuit de pot komen? Dan is je plant toe aan een grotere variant. Haal de plant er in zijn geheel uit en plaats hem in de grotere pot met wat verse potgrond.

Beestjes

Als het warmer wordt, worden ook de beestjes op planten actiever omdat deze net uit de winterslaap komen. Het is goed om je planten in het voorjaar al goed in de gaten te houden, zodat je voorkomt dat ze in de zomer ongewenste bewoners hebben.

Uitbreiding

Wil je je plantenfamilie uitbreiden? Dan kun je het beste stekken in het voorjaar! Ideaal als je net je planten hebt gesnoeid. Zo kun je gemakkelijk een paar extra stekjes maken. Stekjes hebben voldoende licht en warmte nodig, zet ze dus op een gunstige plaats in huis, je zult zien dat ze snel gaan groeien!

De juiste voeding

Beginnen er nieuwe blaadjes en takjes te verschijnen aan je planten? Dan is dit het juiste moment voor extra plantenvoeding. Zo geef je je planten een extra zetje om weer lekker te groeien in het voorjaar.

Ga naar Ron’s Bloemensjop!

Wil je meer advies over hoe jij je planten het best kunt verzorgen in de lente? Kom dan gerust bij ons langs voor advies, inspiratie of als je meer informatie wilt over je planten. Tot ziens bij Ron’s Bloemensjop!