Nu het voorjaar weer volop is begonnen, is dit hét moment om met een mooie bos bloemen je huis op te vrolijken. Je hebt vast een aantal verschillende soorten vazen in de kast staan, maar welke kun je nu het best pakken voor jouw boeket? In deze blog laten we je zien wat je allemaal kunt doen met vazen!

De cilindervaas

Deze vaas is één van de meest voorkomende vazen. Hij is rond, en is over de gehele lengte van de vaas even breed. Lange bloemen blijven in dit model mooi rechtop staan, maar je kunt er ook goed wat grotere takken in doen. Door de ‘simpele’ vorm past deze vaas eigenlijk bij elk soort stijl.

De laboratoriumvaas

Deze vaas heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij dezelfde vorm heeft als een laboratorium glaasje. Aan de onderkant is hij erg breed, maar loopt naar boven een stuk smaller uit. Na het smalste stukje, loopt hij soms nog iets breder uit naar boven, of heeft hij een hoger opstaande rand. Een goede optie voor een rond boeket, om bijvoorbeeld op tafel neer te zetten.

De melkbusvaas

Een vaas die ook in bijna elk huis wel te vinden is. Hij wordt gekenmerkt door zijn ronde vorm, die van boven iets smaller eindigt. Vaak heeft de bovenste rand een verdikking in het glas om hem steviger te maken. Dit is een ideale vaas voor een landelijk boeket met verschillende soorten bloemen. Door de smallere bovenkant blijft de bos mooi bij elkaar, maar door de bredere onderkant heeft elke stengel genoeg ruimte.

Pimp je oude vazen!

Iedereen heeft vast ook wel een aantal vazen staan, waarvan je niet zo goed weet of je ze nog leuk vind. Toch is het zonde om ze weg te doen. Je kunt er namelijk veel meer mee dan je denkt! Spuit je vaas bijvoorbeeld eens in een andere kleur, zoals goud of zwart. Hij krijgt direct een hele andere uitstraling en is weer als nieuw! Ook kun je er bijvoorbeeld een gouden band omheen doen aan de bovenkant, om hem net wat unieker te maken.

Ron’s Bloemensjop helpt je verder!

Vind je het toch lastig om de juiste vaas bij je boeket te vinden? We geven natuurlijk graag advies! Kom bij ons langs in de winkel en we helpen je om de perfecte vaas te vinden. Tot ziens bij Ron’s Bloemensjop!