Een boeket pioenrozen op je salontafel is natuurlijk een lust voor het oog. Vooral wanneer ze mooi opengaan. Wat deze prachtige bloem extra speciaal maakt is dat de pioenroos, afgekort pioen, maar een hele korte bloeiperiode heeft. Enkel in de maanden mei en juni kunnen we genieten van een bos pioenrozen. Daarom is deze bloem extra gewild gedurende deze maanden. Wist je dit al over jouw favoriete bloem?

Méér dan 1000 soorten pioenrozen

De pioenroos komt oorspronkelijk uit China en is al sinds 1784 verkrijgbaar in Europa. Wist je ook dat er tal van verschillende soorten pioenrozen in verschillende kleuren te krijgen zijn? Van lichtroze, rood tot geel aan toe. Wij zijn vooral dol op het soort de ‘Coral Sunset’. Een boeket met pioenrozen van deze soort verandert namelijk van kleur! Wanneer je de bloemen koopt zul je merken dat de pioenroos een dichte roze knop heeft, vervolgens ontwaakt de bloei in een vaas bij jou thuis en gaat de knop open. De pioenroos kleurt van roze naar zalm en is vervolgens helemaal wit.

boeket pioenrozen

Symboliek Pioenrozen

De pioenroos staat voor liefde, geluk en gezondheid. Daarom wordt deze bloem ook vaak tijdens voorjaarsbruiloften gebruikt in bruidsboeketten. Bij Ron’s Bloemensjop kun je ook terecht voor unieke bruidsboeketten. Lees hier verder.

Natuurlijk heeft deze bloem ook een enorme aantrekkingskracht op ons, want zeg nou zelf, we willen allemaal wel zo een prachtige bos pioenrozen in huis toch?

Hoe kun je het beste pioenrozen verzorgen?

Wanneer je pioenrozen hebt gekocht wil je natuurlijk dat ze zo snel mogelijk opengaan! Daarom kun je de bloemen het beste in een vaas met lauwwarm water zetten. Hierbij is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de er geen bladeren in het water terecht komen, zo kun je eventueel de onderste bladeren verwijderen. Heb je snijbloemenvoedsel ontvangen? Doe dit dan als voeding erbij. Mocht je dit niet hebben is een klein drupje chloor/natuurazijn of een schepje suiker ook goed. Dit is goed als conserveermiddel.

Tip! Ververs het water dagelijks voor het behoudt van mooie bloemen.

boeket pioenrozen
boeket pioenrozen

De pioenroos gaat niet open

Help! Mijn pioenrozen gaan niet open. Soms kan het zo zijn dat de rozen niet opengaan. Dit komt doordat de natuur een dun suikerlaagje over de knoppen legt. Insecten eten deze er vaak vanaf. Je kunt de knoppen afspoelen en proberen het laagje eraf te krijgen.

Tip! Kijk bij het kopen van pioenrozen of ze al een beetje open staan.

Stylingideeën voor de pioenroos

Of je nu een groot boeket met enkel pioenrozen in je interieur zet of de bloemen over kleinere vaasjes verdeelt, je kunt het bijna niet mis doen! Bij elke vaas hebben de andere bloemen een andere uitstraling. Ook kun je de pioenen mooi combineren met Celosia, Akelei, Vergeet-mij-niet en Lathrus. Wis je trouwens dat pioenrozen helemaal geen doornen hebben? Anders dan normale rozen zijn de bladeren van deze boeketten ook anders. Zo kunnen ze zonder bladmateriaal in de vaas gezet worden.

boeket pioenrozen
boeket pioenrozen

Bij Ron’s Bloemen en Kadosjop kun je ook prachtige seizoenbloemen kopen zoals pioenen. Kijk eens rond op de website of neem een kijkje op onze Instagram pagina en doe wat inspiratie op. Wij bezorgen bloemen in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard.