Het is weer voorjaar! Dat betekent dat het ook snel weer Pasen zal zijn. Eindelijk zijn de donkere dagen van de winter voorbij en kunnen we genieten van meer daglicht. Tijdens deze periode begint de lente en staan de bloemen weer volop in bloei. Vrolijke lentebloemen, blaadjes aan de bomen en lammetjes in de wei. Hoe maak jij je klaar voor de Pasen? Wij vertellen je hoe je een leuk paasboeket kunt maken voor deze tijd.

Doe-het-zelf Paasboeket

Heb je een lekkere creatieve bui? Ga dan naar de bloemist bij jou in de buurt om alles te verzamelen voor een gezellig paasboeket.

Benodigdheden voor een paasboeket

Voor je begint met je paasboeket heb je het een en ander nodig! Wat kun je gebruiken?

  • Touw of lint om je boeket bij elkaar te binden;
  • Voorjaarsbloemen (eucalyptus, tulpen, rozen, anjers, ranonkels, gipskruid of wat dunne paastakken);
  • Decoratiemateriaal (veren, neppaaseitjes, versiersels)
  • Een lap stof ter decoratie om je boeket;
  • Snoeischaartje of mesje om de bloemen op maat te maken;
Paasboeket
Planten beschermen tegen vorst

Kies de juiste bloemen

Dat de narcis dé paasbloem bij uitstek is hoeven we natuurlijk niet te vertellen. Het hele land kleurt mooi geel tijdens de bloeiperiode van deze vrolijke bloem. Helaas hebben narcissen een bepaald soort slijm bij zich wat schadelijk is voor andere soorten. Daarom kiezen wij voor een combinatie van andere bloemen die je net zo vrolijk maken.

Start bij de basis

Kies een lente kleur waar jij van houdt. Dit kan geel of roze zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om een witte bloem als basis te nemen.  Wanneer je bloemen uit gaat kiezen zorg er dan voor dat het sterke bloemen zijn zoals chrysanten of anjers. Als je van vrolijke kleuren houdt kun je verschillende kleuren toevoegen aan je boeket. Hou je het liever wat rustiger? Ga dan voor wit, lichtroze en hier en daar wat blauwe druifjes.

Paasboeket
Paasboeket

Bloemschikken

Neem van alle bloemsoorten wat takken, knip ze op maat en schik de bloemen naar wens bij elkaar. Verwerk het decoratiemateriaal door de bos heen. Wil je het boeketje bij elkaar houden? Wikkel dan een mooi lint om de bos heen voor een vrolijk effect. Ook kun je een lapje stof rondom de takken binden. Zo heeft je Paasboeket extra uitstraling.

Hier komt de paasvaas!

Zet jou zelf gemaakte paasboeket nu in het water en geniet ervan tijdens Pasen.

paasboeket

 Alles voor de Pasen!

Wil je je huis nog verder versieren met mooie bloemen en heb je geen tijd om zelf een paasboeket te maken. Kies dan voor andere lentebloemen om je huis op te fleuren zoals: tulpen, hyacinten en Irissen. Bij Ron’s Bloemensjop kun je terecht voor een ruim aanbod aan lente bloemen en paasstukjes om je huis onder te dompelen in paas sferen! Neem gerust een kijkje in onze webshop en bestel online!