Het is geen geheim dat planten op een werkplek zorgen voor een aangename werkomgeving. Ze zorgen niet alleen voor een positievere gemoedstoestand, maar leiden ook tot betere concentratie, hogere luchtvochtigheid en een betere temperatuur. Genoeg redenen dus om het kantoor eens lekker op te fleuren met heel veel planten. In dit blogbericht vertellen de voordelen van planten op kantoor én benoemen we onze favorieten.

Welke soort planten zijn geschikt voor kantoor?

Op kantoor is het goed om luchtzuiverende platen te hebben. Deze zorgen ervoor dat de productiviteit stijgt. Kies voor kamerplanten met een groot blad. Het is namelijk zo dat planten met grote bladeren een betere luchtzuiverende functie hebben. Dit is goed te gebruiken in zowel een groot als een klein kantoor. Is er geen ruimte voor een grote plant? Kies dan voor een kleine tot middelgrote plant voor op het bureau.

Kantoorplanten
Kantoorplanten

Ron’s top 5 planten voor op kantoor:

Schefflera

Deze plant is ook wel bekend als de paraplu boom. Dit komt doordat de plant lijkt op een paraplu, met z’n dikke stengel die vaak gedraaid zit en volle bos bladeren. Deze plant heeft weinig water nodig, wel zo handig op kantoor…

Kentia palm

Een prima plant voor een saaie hoek! Deze plant staat namelijk graag in de schaduw. Perfect voor donkere hoekjes dus. Omdat de Kentia gemakkelijk in onderhoud is, is deze geliefd op kantoren.

Gatenplant (Monstera Deliciosa)

De Monstera Deliciosa is een Populaire kamerplant. Dit komt niet alleen door de mooie groene hartvormige bladeren, maar ook doordat de plant makkelijk te verzorgen is. Je kunt de plant op werkelijk iedere plek neerzetten en als je hem een keer te veel of juist geen water geeft maakt het niet uit.

Bananenplant (Musa)

Met het mooie tropische uiterlijk steelt de bananenplant zeker weten de show. Deze plant heeft uitbundige bladeren en is goed geschikt op kantoor. De plant is dol op zonlicht en lust ook graag aardig wat water.

Ficus (Rubberplant)

Ook de fiscus uit de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië is een favoriet voor op kantoor. Deze plant is dol op water en staat graag op een warme zonnig plek. goede bijkomstigheid is dat de plant Ficus formaldehyde uit de lucht zuivert. Perfect voor optimale concentratie dus!

Kantoorplanten
Kantoorplanten

 Wat zijn de voordelen van planten op kantoor?

Kamerplanten op een werkplek bieden verschillende positieve effecten. Hieronder hebben we de zes belangrijkste op een rijtje gezet.

1. Aangename werkplek

Een saai kaal bureau is natuurlijk niet uitnodigend om achter te werken. Wanneer er planten op de werkplek staan wordt dit gezien als aantrekkelijker en gezelliger.

2. Hogere luchtvochtigheid

Wel eens last van hoofdpijn, droge ogen of huid? Dit kan komen doordat de lucht niet vochtig genoeg is. Luchtzuiverende planten geven waterdamp af en zetten CO2 om in zuurstof. Door planten in een kantoor ruimte te zetten zal de luchtvochtigheid in ruimtes gemiddeld 5% stijgen en ’s winters kan dit zelfs oplopen tot 17%.

3. De temperatuur op kantoor wordt beter verdeeld

Heb jij ook altijd van die collega’s die het of té warm of té koud hebben? Planten zorgen voor een betere verdeling van de temperatuur.

4. Gemoedstoestand neemt toe

Over het algemeen worden werknemers positiever door de beplanting dan daarvoor. Dit heeft ook wel te maken met het concept Biophilic design. Een interieur concept waarbij de natuurlijke omgeving gebruikt wordt om een productievere en gezondere gebouwde omgeving voor mensen te creëren.

5. Werknemers zijn creatiever

Door de planten krijgen medewerkers een verhoogd concentratievermogen, waardoor ze met creatievere ideeën komen.

6. Minder ziekteverzuim

Last but not least. Gemiddeld zijn werknemers 1,6 dagen per jaar minder ziek, wanneer mensen een plant op hun werkplek hebben. Dit komt doordat planten een stress verminderende werking hebben.

Bestel kamerplanten bij Ron’s Bloemen en Kadosjop!

Genoeg inspiratie opgedaan om het kantoor te vullen met de mooiste kamerplanten? Wij helpen u graag verder! Breng gerust een bezoekje aan onze winkel en laat u adviseren.

kantoorplanten