Ieder jaar weer zijn er nieuwe kamerplanten trends voor in uw interieur. Nu de kerstboom en kerstversiering de deur weer uit is, is er ruimte voor een mooie kamerplant. Je wilt immers die leegte opvullen met een vrolijk groen kleurtje. Maar welke plant kies je dan? Wij vertellen je de grootste plantentrends voor het jaar 2022.

Oldies but Goldies

Sommige planten zijn tijdloos, andere planten doen ons deken aan een bepaalde tijd. Ook dit jaar zijn kamerplanten uit de jaren ’60 weer he-le-maal hot! De populariteit van deze planten is namelijk enorm gegroeid. Vintage is de een trend en dus ook de planten die hierbij horen. Denk hierbij aan de Calathea, Bonte Monstera en de Spathiphyllum.

Ook Retro planten komen steeds vaker terug, zoals de Begonia, Curcuma of Polyscias. Om deze plantsoorten leuk te stijlen kun je de planten op diverse hoogtes en verschillende potjes bij elkaar zetten. Dit creëert een extra speels effect.

kamerplanten trends

Bright and Breezy

Volgens verschillende woonblogs is ‘Bright and Breezy’ ook een nieuwe interieurtrend waarbij planten een groot deel uitmaken. Hierin staat een vrolijk gekleurd interieur centraal en dat matcht natuurlijk met prachtige bloemen en bloeiende platen die het interieur een feestelijke en positieve energie boost geven. Koraalrood speelt een frisse en verzachtende rol en is belangrijk voor zowel bloemen als planten. Denk aan kamerplanten zoals Genista, Caladium of Epoptemnum. Maar ook bloemen zoals Fresia’s, Allium’s, Alstroemeria’s of Achillea’s.

Bijzondere planten

Een nieuwkomer waarmee je wellicht nog niet bekend bent is de Macodes Petola, ook wel bekend als juweelorchidee. Dit is een speciale uitvoering van de orchidee met ovaalvormige bladeren die een fluwelen textuur hebben. Deze plant kun je mooi in een terrarium plaatsen, want hij is dol op een lichtvochtige grond.

Kamerplanten Trends 2022
Kamerplanten Trends 2022

Planten met grote bladeren

Nieuw jaar, frisse start. Tijd voor nieuwe kamerplanten die je een boost geven. Wat je ook terug ziet komen bij de kamerplanten trends zijn planten met grote bladeren. Bijvoorbeeld de Lepelplant. Deze grote bladplant met groene bladeren heeft een uitstekende zuiverende werking. Ideaal voor frisse en schone lucht in uw woning. Ook bonte bladplanten (planten met gekleurde bladeren) zijn dit jaar een trend, waaronder de Calathea en Diffenbachia. Deze planten zijn allemaal goed te verzorgen en staan mooi in je interieur.

Weg van de standaard plek

De kamerplant maakt deel uit van je interieur dus wil je deze wel zo stylish mogelijk presenteren. Zo zijn er tal van manieren waarop je planten in je interieur kunt verwerken. Nu kun je planten gewoon neerzetten op een tafel of een gezellig kastje, maar het kan ook anders! Hang ze op aan een laddertje, regeling aan de muur of bevestig ze aan het plafond. Heb je een brede trap? Plaats dan kleine potjes aan weerszijden. Ook kun je werken met niveau verschillen. Hoe dan ook, laat je creativiteit de loop gaan!

Ben je benieuwd waar je op moet letten als je een nieuwe plant koopt? Lees dan ons eerder geschreven blog: Een plant kopen: waar moet je op letten? Hierin vertellen we je hoe je kunt weten welke plant bij jou past.

Kamerplanten Trends 2022
Kamerplanten Trends 2022

Ben jij geïnspireerd door de kamerplanten trends van 2022?

Of je nu wel of niet met de trends mee gaat. Planten blijven altijd datgene hebben waarmee u nét wat meer sfeer kunt creëren. Wilt u graag uw interieur aankleden met wat meer groen? Kom dan een langs bij Ron’s Planten- en Kadosjop. Hier hebben we een ruim aanbod van prachtige kamerplanten. Meer weten over een bepaalde plantensoort? Vraag het gerust! Wij helpen u graag verder.